facebook_page_plugin

 logo platteland 1

             Hoegaarden 

                          InternationalGreeterAssociation

                                        

 

Header01.JPG

OM OM wit zonder randHoegaarden ligt op de kruising van 2 routes naar Compostela : de Via Monastica en de Via Brabantica. Het feit dat 2 'via's' elkaar kruisen in een gemeente, is redelijk uitzonderlijk. aarlijks komen vele Compostelagangers hier voorbij, vanuit Nederland of Vlaanderen, allemaal onderweg naar Compostela.

Om die reden zal Open Monumentendag (zondag 9 september) met dit jaar als thema 'Europa' in Hoegaarden in het teken staan van Compostella. Wandelaars en fietsers kunnen zich 'pelgrim voor één dag' noemen tijdens een uitgestippelde wandeling en fietstocht.

Alle kerken en kapellen in Hoegaarden zullen open zijn en kunnen bezocht worden, te voet, met de fiets of met de auto. In sommige zal je een expo kunnen bezichtigen over hetzij Compostella, hetzij een ander ongekend gegeven over de kerk of kapel.

Het volledige programma wordt toegelicht op de persvoorstelling na de inhuldiging van de Compostela plakkaat. De plakkaat komt uit Santiago de Compostela en wordt ingehuldigd door de schenker, Romain Degeest, één van de vele Hoegaardiers die al het Sint-Jacobspad naar Santiago ondernomen hebben. De avond van de inhuldiging is de vooravond van de naamdag van Jacobus de Meerdere (St Jacob).

Op zaterdag 8 september, de vooravond van Open Monumentendag organiseert het Davidsfonds Hoegaarden (i.s.m. het Compostelagenootschap?) een lezing door professor Johan Swinnen, die vorig jaar gedurende 3 maand onderweg was voor het goede doel.

 

Wandelroutes ( based on a concept made by a real team of  artists ;   It has been a bumpy ride, but thanks to all !!  ) 


  • Camino de Santiago Maillard   14.30 km    Kerk Hoegaarden -   Catharina - Marollen - Sint Jans  - Sint Ermelindis  -   Rosdel  - Kerk Hoegaarden

 

 

 

 

Wil je de route op je smartphone ?  

 Android Apple

I

 

 

 

 

 

 

Connexion

Connexion à votre compte

Identifiant
Mot de passe
Maintenir la connexion active sur ce site
Joomla templates by JoomlaShine